Programsida arbetsintegrerad utbildning

Programsida arbetsintegrerad utbildning

Välkommen till den arbetsintegrerade grundlärarutbildningen!

Detta är en sida utan inloggning på vår lärplattform Canvas. Här hittar du information om sådant som du behöver göra och känna till redan innan terminsstarten.

 

Går du i kull H19, H20 eller H21 kan du gå direkt till "Moduler".

Programsamordnare och kontaktperson för studenter är Anna Wirstedt.

Studieadministratör är Katrin Larsson Litsfeldt.

Registreringsperiod för er på den pågående utbildningen sker den 22-29 augusti.

 

Till dig som är ny student antagen HT 22

Hämta ut din datoridentitet och registrera dig!

För att behålla din plats måste du registrera dig på din utbildning.
Registreringen öppnar den 15 augusti och sista dag för att behålla din plats på utbildningen är den 23 augusti.  Du behöver en datoridentitet för att registrera dig.

VIKTIGT!  Om du inte registrerar dig senast den 23 augusti, stryks din plats och lämnas vidare till de reserver som står på turOm du glömmer att registrera dig finns det ingen möjlighet att få platsen tillbaka efter den 23 augusti.

Hur du gör för att hämta ut en datoridentitet och registrera dig hittar du på webbsidan Ny student. Här hittar du också information om multikort, bibliotek, bostad, studiemedel, Tjuvkik, pedagogiskt stöd och mycket mer.

 

Introduktion H22

Vi har en digital introduktionsträff den 26 augusti kl. 10.00- 12.00. Ladda ner programmet Zoom i god tid före mötet. Zoom finns också som app.

Länk: https://mau-se.zoom.us/j/61308307206?pwd=ZDZabUVrbWIvQXpTd2RCTzY3YmFGUT09 

Kod för att logga in på Zoom-länken finns i välkomstbrevet som du har fått via mail.

 

Kort presentation av universitetet och programmet:

 

Under "Moduler" på sidan hittar du länk till utbildningsplan, kursförteckning och schema för inledande kurs.

I samtliga inriktningar ingår verksamhetsförlagd utbildning om 30 högskolepoäng och din utbildning sker i nära kontakt med skolan (VFU-skola).  Viktig information om VFU


Vecka 42 är det introduktion på partnerskolan. Veckan innan träffar du den universitetslärare som kommer vara din examinator.

Introduktionsveckan (vecka 42) är förlagd på skolan måndag till torsdag och på universitetet på fredagen. Inför introduktionsveckan kommer du att bli kallad till ett inledande seminarium tisdagen den 11 oktober via den mejladress du har registrerad i Ladok (kontrollera att den stämmer!). Inför det inledande seminariet ska du ha sett en inspelad presentation som kommer att finnas med i kallelsen. Eventuella frågor kring innehållet i presentationen tar du upp under seminariet, alternativt mejlar till ls.vfu@mau.se efter seminariet.

Innan er introduktionsvecka i vfu besöker ni tillsammans med programsamordnare (Anna Wirstedt) era respektive skolhuvudmän (kommuner). Det blir ett första möte mellan era kommuner, rektorer och er för att lära känna varandra och för att få en möjlighet att ställa och få svar på eventuella frågor.

Vellinge: 6/9 OBS! Vellinge har bytt till förmiddag. kl. 10.00-11.30 Kommunhuset i Vellinge

Skurup: 5/9 kl. 13.00 Kommunhuset i Skurup. Stora Torggatan 4

Svedala: 22/9 kl. 13.30 Kommunhuset i Svedala, Åbjörngatan 7

Malmö: 27/9 kl. 13.30-15.30 Grundskoleförvaltningen Rönnen

Helsingborg: 30/9 kl. 13.00-15.00 Skol- och fritidsförvaltningen, Maria park i Helsingborg

 

Utdrag ur belastningsregister

För att ha rätt att göra VFU inom barnomsorg och skola, ska du som student kunna visa upp ett aktuellt utdrag ur polisens belastningsregister för rektor på VFU-placeringen. Student som inte kan uppvisa ett aktuellt registerutdrag kan av skolan bli nekad att genomföra introduktionsveckan samt kommande VFU-kurs. Uppgifter om hur du ansöker finns på Polisens hemsida. Tänk på att ansöka om registerutdraget i god tid innan eftersom Polisen ofta har hög belastning inför terminsstart. Utdraget är giltigt i ett år.

 

Terminstider
HT 2022  - 29 augusti 2022 -15 januari 2023
VT 2023 -  16 januari 2023 - 4 juni 2023

 

Introduktionsmentor

Som stöd i att vara ny på programmet har vi en introduktionsmentor för åk F-3 med ansvar för alla nya studenter i våra grundlärarprogram. Hon heter Ruth Ericsson och kommer att presentera sig mer under någon av de första dagarna på terminen.

Ni når introduktionsmentorn också på:

ruth.introduktionsmentorHT22@gmail.com

 

Näktergalen mentorsprogram: Det mesta sker nu digitalt men vi har något genialt, optimalt och fenomenalt som är socialt, gynnar dig mentalt och berikar ett barn och dig själv maximalt . Bli mentor. Sök till Näktergalen! (Länkar till en externa sida.)

 

Malmö universitetsbibliotek. Presentationsfilm (Länkar till en externa sida.)

Studenthälsan Här hittar du information

Studentkåren - Studentombud Lärande och samhälle

Studera utomlands/praktisera utomlands-Film

Sidan kommer att kompletteras med mer information så återkom fler gånger innan terminsstart.

 

 

Kurssammanfattning:

Datum Information Sista inlämningsdatum